GIK: Izbori za odbornike u gradu Beogradu protekli bez neregularnosti

Na svim biračkim mestima je obezbeđena tajnost glasanja, sigurnosni sprej i lampa, precizirao je predsednik GIK-a.

02.06.2024. 21:40
  • Podeli:
GIK press konferencija UNA-665cca6fb5134.webp Foto: UNA

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić izjavio je večeras da su sva biračka mesta u gradu Beogradu zatvorena u 20 sati u skladu sa Zakonom.

"Birački dan za odbornike Skupštine grada Beograda i odbornike za skupštine gradskih opština protekao je bez većih problema. Sva biračka mesta su otvorena na vreme, osim jednog biračkog mesta - zbog protokolarnih problema - u opštini Čukarica, a koji su kasnije ispravljeni. Moram da istaknem da kao predsednik GIK-a u pet izbornih ciklusa nikada nisu održani mirniji izbori",  istakao je Lukić na konferenciji za novinare.

Na svim biračkim mestima je obezbeđena tajnost glasanja, sigurnosni sprej i lampa, precizirao je Lukić.

"GIK je izveštavao javnost o izlaznosti na svaka dva sata, stim da će se konačna izlaznost znati po dostavljanju Zapisnika biračkih odbora, a koja će ujedno biti i konačna izlaznost na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda i odbornike za skupštine gradskih opština", ukazao je Lukić.

On je istakao da je GIK ove godine obezbedio you-tube kanal na kom se ažuriraju sve promene podataka u izbornom ciklusu po unosu zapisnika u sistem. Takođe se podaci mogu pratiti i na interaktivnosj tabli u sali GIK-a, kao i na sajtu Republičke izborne komisije, naglasio je Lukić.

On je zaključio da je Gradska izborna komisija u obavezi da u skladu sa Zakonom do sutra u 20 sati na sednici utvrdi preliminarne rezultate izbora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()