GIK Niš: Četiri prigovora odbijena, tri usvojena, jedan prigovor delimično usvojen

Na osnovu Zakona o lokalnim izborima, predstavnici izbornih lista koje su uložile prigovore, imaju pravo da Višem sudu ponovo ulože žalbe na odluke GIK Niš.

22.06.2024. 09:44
  • Podeli:
Tan2024-06-0210304591_8 glasanje, izbori, foto nenad mihajlović-665cad8ec2a60.webp Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Gradska izborna komisija (GIK) Niš saopštila je da je na 48. sednici održanoj u petak 21. juna razmatrala i donela odluku o prigovorima.

GIK Niš je četiri prigovora odbila kao neosnovana, tri prigovora su usvojena, a jedan prigovor je delimično usvojen, navodi se u saopštenju GIK Niš. 

Na 49. sednici održanoj istoga dana, Gradska izborna komisija Niš je razmatrala i odlučila da su četiri prigovora odbijena kao neosnovana, a devet prigovora je odbačeno, jer su podneta od neovlašćenih lica.

Advokatica izborne liste "Biramo Niš" Dragana Milutinović rekla je u petak da neće odustati od zahteva i da će nastaviti da se bore svim pravnim sredstvima koji su im na raspolaganju i da će odmah po objavljivanju odluka o odbijanju prigovora uložiti žalbe.

Na osnovu Zakona o lokalnim izborima, predstavnici izbornih lista koje su uložile prigovore, imaju pravo da Višem sudu ponovo ulože žalbe na odluke GIK Niš.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()