Ipsos/CeSID: U Beogradu SNS 38,7 %, SPN 34,6 %, NADA 6%

Blizu cenzusa su koalicija "Zavetnici-Dveri" sa 2,6 odsto i Narodna stranka sa 2,3 odsto glasova

18.12.2023. 00:41
  • Podeli:
beogradski izbori, 17 dec 2023 - foto Tanjug Vladimir Šporčić-657f8711b28eb.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Prema poslednjim projekcijama koje je IPSOS/CeSID objavio večeras, na osnovu 90,2 odsto uzorka, lista "Beograd ne sme da stane" osvojila je 38,7 odsto glasova na beogradskim izborima, pa će tako imati 48 odbornika u Skupštini Grada, dok je lista "Srbija protiv nasilja" osvojila 34,6 odsto glasova, odnosno 43 odbornička mesta.

Treća je lista koalicije "NADA" sa 6 odsto glasova, odnosno sedam mandata.

"Mi-Glas iz naroda" odvojila je 5,2 odsto glasova na beogradskim izborima, lista oko SPS 4,8 odsto, pa su tako obe liste osvojile po šest odborničkim mesta.

Blizu cenzusa je koalicija "Zavetnici-Dveri" sa 2,6 odsto i Narodna stranka sa 2,3 odsto glasova. "Dobro jutro, Beograde" je na 1,6 odsto, dok su ostale liste osvojile manje od jednog procenta glasova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()