Ipsos/CeSID: U Beogradu SNS 48, SPN 43, NADA 7 mandata

Za sada je pet koalicija i ili stranaka ušlo u Skupštinu Beograda, a najbilža cenzusu je koalicija Dveri i Zavetnika koja je osvojila 2,6 odsto glasova

18.12.2023. 16:46
  • Podeli:
izbori 2023, 17 dec 2023 - vladimir šporčić tanjug (2)-657ecb7987d35.webp Foto: Vladimir Šporčić/Tanjug

Prema preliminarim rezultatima IPSOS/CeSID-a, na osnovu 99 odsto obrađenog uzorka, lista "Beograd ne sme da stane" imaće 48 mandata u skupštini grada, (38,9 odsto glasova), lista "Srbija protiv nasilja" je osvojila 43 mandata (34,6 odsto glasova), a lista koalicije "NADA" sedam mandata (6 odsto glasova).

"Mi-Glas iz naroda" (5,3 odsto) i SPS (4,8 odsto) su sa po šest odborničkih mesta, dok ostale liste po preliminarnim rezultatima nisu ušle u Skupštinu grada Beograda.

Najbilža cenzusu je koalicija Dveri i Zavetnika koja je osvojila 2,6 odsto glasova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()