IPSOS/CeSID: U novom parlamentu SNS 128, SPN 65, SPS 18 poslaničkih mandata

Blizu cenzusa je ostala lista Zavetnika i Dveri sa 2,7 odsto

18.12.2023. 17:13
  • Podeli:
izbori u srbiji dragan kujundžiž tanjug-652947d2a00d4.webp Foto: Dragan Kujundžiž/Tanjug

Prema preliminarnim rezultatima IPSOS/CeSIDa-a, na osnovu 99,8 odsto obrađenog uzorka, lista "Srbija ne sme da stane" osvojila je 46,3 odsto glasova na parlamentarnim izborima, odnosno 128 mandata u Narodnoj skupštini, a lista "Srbija protiv nasilja" 23,6 odsto i 65 mandata.

Lista oko SPS-a osvojila je 6,6 odsto glasova, odnosno 18 mandata, koalicija NADA 4,9 odsto ili 13 mandata, a lista "Dr Branimir Nestorovićiv- Mi-glas iz naroda" 4,8 odsto, takođe 13 mandata.

Blizu cenzusa je ostala lista Zavetnika i Dveri sa 2,7 odsto.

U parlament će ući i manjinske liste - SVM je osvojila 1,7 odsto (6 mandata), "Usame Zukorlić-Ujedinjeni za pravdu" 0,8 odsto (3 mandata), SDA Sandžak 0,6 odsto (2 mandata) i po jedan mandat će imati Šaip Kamberi (0,5 odsto) i Ruska stranka (0,3 odsto).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()