Izbor gradonačelnika Beograda u ponedeljak na sednici skupštine grada

Skupština grada ima zakonski rok od 30 dana da izabere gradonačelnika.

22.06.2024. 10:41
  • Podeli:
stari dvor, skupština grada beograda - shutterstock-65d31b996d9d1.webp Foto: Shutterstock

 Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 24. jun, drugu sednicu tog tela.

Na dnevnom redu naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

Pre toga, pred gradskim odbornicima će se naći i Izveštaj Administrativno-mandatne komisije sa Predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine Grada Beograda, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su u petak, na konstitutivnoj sednici, Nikolu Nikodijevića iz Socijalističke partije Srbije za predsednika gradskog parlamenta.

Pre toga, verifikovani su mandati odbornicima.

Skupština grada ima zakonski rok od 30 dana da izabere gradonačelnika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()