Jeremić: Srbiji neophodan kvantni skok u ekonomiji i visoke tehnologije

Lider Narodne stranke tvrdi da je glavni cilj njegove stranke da narod živi bolje

05.12.2023. 14:06
  • Podeli:
vuk jeremić, 19 nov 2023 - foto tanjug jadranka ilić (1)-65675548bd4c1.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nosilac liste "Narodna stranka - Siguran izbor. Ozbiljni ljudi" Vuk Jeremić izjavio je da je Srbiji neophodan "kvantni skok u ekonomiji" koji je, kako je rekao, moguće ostvariti dovođenjem visokih tehnologija, a ne davanjem subvencija stranim kompanijama.

"Proizvodnja čipova u Srbiji donela bi prihode od poreza 100 puta veće od poreza koji plaćaju strane fabrike kablova i čokolade", rekao je Jeremić u Novom Sadu i dodao da je za to neophodno suzbiti korupciju i sprovoditi zakone.

Jeremić je istakao da je glavni cilj ekonomske politike Narodne stranke da narod živi bolje.

"Čak 90 odsto svakog uspešnog programa čini borba protiv korupcije, a 10 odsto čini sve ostalo. Neophodno je uspostaviti suverenitet nad nacionalnom ekonomijom, a to počinje uspostavljanjem suvereniteta nad finansijskim sistemom, jer ko upravlja finansijama, taj upravlja državom“, rekao je Jeremić.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()