Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" ubedljivo pobedila u Čikagu

Od 406 birača, samo jedan je u glasačku kutiju ubacio nevažeći listić

17.12.2023. 21:42
  • Podeli:
Tan2022-11-13_101343907_0 izbori 2022 Tanjug Aleksandra Orlić-1668428049184.webp Foto: Tanjug/Aleksandra Orlić

Na sinoć zatvorenom biračkom mestu br. 56 u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Čikagu gde je dijaspora u Americi glasala dan ranije zbog vremenske razlike, ubedljivu pobedu je ostvarila lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", koja je osvojila 215 glasova, ili 53,09 odsto izašlih birača.

Na drugom mestu je koalicija "Srbija protiv nasilja", za koju je glasalo 132 glasača - 32,59 odsto, prenosi Serbijan tajms.

Daleko ispod bile su ostale liste, ovim redom: Miloš Jovanović - Nada za Srbiju, 16 glasova, "Dobro jutro, Srbijo" (Saša Radulović DJB-Boris Tadić SDS-Ana Radulović Otete bebe) 14 glasova, Mi - Glas iz naroda (Dr Branislav Nesterović), 12 glasova, Zavetnici i Dveri - sedam glasova, Narodna stranka (Vuk Jeremić) sedam glasova, Ivica Dačić - Premijer Srbije jedan glas, SVM jedan glas.

Ostale liste nisu osvojile nijedan glas, a u glasačkoj kutiji je bio jedan nevažeći listić.

Od ukupno upisanih 539 birača na izbore je izašlo 406, što je 75,4 odsto.

Generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović je u izjavi za Serbijan tajms istakao da su ovi izbori bili najposećeniji do sada kada je u pitanju američka dijaspora pod jurisdikcijom njegovog Konzulata.

"Ovo je do sada najveće interesovanje za izbore u Republici Srbiji otkako se oni sprovode u Čikagu, čime možemo samo da budemo zadovoljni", rekao je on. 

Na pitanje da li su izbori protekli u fer atmosferi, on je istakao da nije bilo problema.

"Imali smo posmatrače iz nekoliko koalicija. Radili smo zajedno i sve je proteklo u veoma korektnoj atmosferi, punoj uvažavanja", navao je konzul.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()