Lista "Srbija protiv nasilja" najavljuje pobedu u Beogradu

Apelovano na birače da ostanu na svojim mestima ako su se zatekli na glasanju u 20 časova, jer i tada imaju pravo da iskoriste svoje biračko pravo

17.12.2023. 20:34
  • Podeli:
srbija protiv nasilja - foto UNA-657f49b00fa5b.webp Foto: UNA

U Srbiji su u 20 časova zatvorena biračka mesta, pa su ubrzo krenula i prva kratka obraćanja stranačkih funkcionera, kao i obraćanja javnosti. Na konferenciji za medije u koaliciji "Srbija protiv nasilja" ocenili su da su današnji izbori "sa najvećim brojem neregularnosti" do sada, ali su podvukli da za njih postoje pozitivne izborne tendencije. 

"Što se tiče glasanja u dijaspori, ona nikada ubedljivije nije glasala za demokratske opcije. U Londonu je odnos glasova koalicije "Srbija protiv nasilja" protiv Srpske napredne stranke 315:18, Lisabon 64:1, Njujork 207:22, Otava 43:8..." - rekao je Predrag Mitrović iz izbornog štaba te koalicije. 

Mitrović je izneo i procenu da je "Srbija protiv nasilja" ostvarila pobedu u prestonici Srbije.

"Što se tiče grada Beograda, svi su izgledi da će koalicija "Srbija protiv nasilja" ostvariti izbornu pobedu. Ono što se i dalje dešava, to je da traju glasanja širom Beograda i zato pozivamo sve birače da ostanu na mestima, imate pravo da glasate. Zašto tvrdimo da je velika šansa da smo pobedili u Beogradu? Zato što je izlaznost na biračkim mestima gde je naša koalicija prošli put ostvarila dobar rezultat - porasla, a na biračkim mestima gde je Srpska napredna stranka prošla dobro - pala. Dakle, mesta gde smo mi jaki beleže veću izlaznost. Budite strpljivi, sačekajte da prebrojimo glasove, ali svi su izgledi da smo u Beogradu pobedili", zaključeno je na kraju konferencije za medije.

Sve informacije o izborima pratite u našem blogu uživo iz minuta u minut.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()