Manojlović: Kreni-promeni napušta Skupštinu grada Beograda i opštine Novi Beograd

Objašnjeno je da će, tehnički, mandati biti verifikovani, a zatim napuštene skupštine, dok odborničke naknade iz budžeta neće biti prihvaćene

06.06.2024. 14:41
  • Podeli:
savo manojlović, 21 maj 2024 - foto TANJUG SAVA RADOVANOVIĆ (3)-664d05e4f276a.webp Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Pokret Kreni-promeni je doneo odluku da napusti skupštine grada Beograda i opštine Novi Beograd, najavio je  danas nosilac liste za Beograd Savo Manojlović, ali je rekao da neće  napustiti parlament u Nišu, jer bi time, kako kaže, onemogućili građanima da se bore za promenu vlasti.

Manojlović je na konferenciji za novinare ispred Starog dvora rekao da je odluka o napuštanju skupština doneta zbog, kako je rekao, "izbornih malverzacija", ali je dodao da to neće učiniti "ako se neke stvari promene".

Manojlović je objasnio da će, tehnički, mandati biti verifikovani, a zatim napuštene skupštine, dok odborničke naknade iz budžeta neće biti prihvaćene.

On je objasnio i da su podneli prigovore Gradskoj izbornoj komisiji, od čega zavisi i da li će ova odluka biti konačna.

"Građani očekuju od nas i ovo je odgovornost prema građanima, da ne pristanemo na nešto što je potpuno kršenje. Neko je došao i promenio glasačke listiće. Osim ako se ova odluka ne izmeni, mi ćemo nastaviti da se borimo, podneti su prigovori", naveo je Manojlović.

Manojlović je naveo da Kreni-promeni neće napustiti lokalni parlament u Nišu jer bi, kako je rekao, to bio sulud potez i time bi onemogućili građanima Niša da se bore.

"O pravcima te borbe doneće odluku lokalna opozicija, među kojima je i Kreni promeni,  gde je najveći rezultat ostvario dr. Milić", rekao je Manojlović.

Manojlović je i u izbornoj kampanji pretio blokadom izbornog procesa ukoliko GIK ne proglasi njegove liste u nekim opštinama, a pre dva dana je pozvao i sve opozicione stranke da zbog, kako je rekao, "prekrajanja izborne volje građana", napuste skupštine grada Beograda i Niša, Opštine Novi Beograd i Skupštinu Srbije, ali je taj njegov poziv ostao bez odjeka u opoziciji.

Lista "I ja sam Beograd-Kreni-promeni" osvojila je u Skupštini grada Beograda 21 od ukupno 110 mandata, na Novom Beogradu 14 od ukupno 49 mandata, a u Nišu dva.

Tvrdnje da je došlo do "prekrajanja izborne volje" danas su izneli i predstavnici liste "Biram borbu" na Vračaru.

Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije je tvrdio da je izborna komisija na Vračaru njima oduzela jedan mandat u korist Društva za ulepšavanje Vračara i na taj način omogućila SNS da formira vlast u toj opštini.

Pavlović je rekao da je ta koalicija podnela prigovore na rešenja o izmeni rešenja i kontroli zapisnika u radu Biračkog odbora i najavio i žalbe sudu.

Izborna komisija Gradske opštine Vračar saopštila je jutros, posle sednice komisije, da su svi predstavnici izbornih lista, uključujući i predstavnike stranaka ispred koalicije "Biramo Vračar" glasali za usvajanje Rešenja o ispravljanju teških grešaka, koja odražavaju  izbornu volju građana izraženu na biračkim mestima.

Kako se navodi svi članovi Izborne komisije imali su uvid u glasačke listiće i na osnovu pravog stanja utvrđen je predlog za ispravljanje teških grešaka koje su uočene.

Obradom unetih podataka, koji su sada sa 100 odsto obrađenih biračkih mesta, došlo je do promene u broju dobijenih mandata, navodi se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()