Manojlović poziva opoziciju da napusti Skupštinu Srbije i parlamente u Beogradu i Nišu

Manojlović je dao i rok za ovu odluku - 24 sata, odnosno do sutra u 10.00 časova

04.06.2024. 12:01
  • Podeli:
savo manojlović, 4 jun 2024 - foto TANJUG SAVA RADOVANOVIĆ (1)-665ee4ca1d72f.webp Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Nosilac liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Savo Manojlović pozvao je danas opozicione stranke da zbog "izbornih manipulacija" i "izmena biračkih zapisnika" u Nišu, Beogradu i opštini Novi Beograd napuste lokalne parlamente, kao i republičku Skupštinu, ukoliko se, kako je rekao, nastavi prekrajanje izborne volje građana.

Manojlović je ispred Opštine Novi Beograd, na konferenciji za novinare, rekao da predstavnici pokreta "Kreni promeni" pre nego što su ušli u politiku nisu želeli da predlažu ovakve mere, zato što "nije bila njihova koža u pitanju".

"Sada imamo situaciju da smo ostvarili procentualno najbolji pojedinačni rezultat od 2012. godine. Ono što se sada ovde dešava sa prekrajanjem zapisnika jeste zapravo direktna razlika između autokratije i diktature", tvrdio je Manojlović.

On je rekao da je rok za ovu odluku 24 sata, odnosno do sutra u 10.00 časova do kada treba da se, kako je naveo, donese jasna odluka da li će vlast biti delegitimizovana i zapretio da bi u subotu moglo da se uđe u potpunu građansku neposlušnost.

Prema njegovim rečima, nema vremena da se ide u pojedinačne proteste i da se čeka do jula, avgusta i da se šeta po dva meseca.

"Imamo tačan plan kako ćemo organizovati građansku neposlušnost, ali to je poslednji vid (borbe). Ono što je pre toga potrebno jeste da na neki način radikalizujemo odbranu volje građana izlaskom iz institucija", rekao je on i dodao da se sve ovo odnosi na Beograd, Novi Beograd, Niš i republički parlament.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()