Mi glas iz naroda: Nestorović i Pavić napustili pokret

Kako se navodi, pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku

21.02.2024. 15:00
  • Podeli:
prof dr branimir nestorović, 18 maj 2022 - Mateja StanisavljevicATAImages-65856b90b4ec3.webp Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Pokret "Mi glas iz naroda" saopštio je danas da je u toku proces preobražaja tog pokret i da je došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, u grupi od sedam osnivača, tako da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić u utorak, kako se navodi, "demonstrativno napustili pokret".

"U senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača  Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret a za njim i Aleksandar Pavić", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu pokreta. 

Kako se navodi, pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku, a njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača - Siniša Ljepojević, Mitar Kovač,  Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević.

Navodi se da će u radu Pokreta sve ostati po starom i da će se ostvarivati planirani ciljevi.

"Drugim rečima, pokušaj razbijanja Pokreta nije uspeo i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu. Vreme će  pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja Pokreta", tvrdi se u saopštenju.

Najavljeno je i da će sutra biti održana konferenicija za novinare.

Pokret je na republičkim izborima osvojio 13 poslaničkih mandata, a na gradskim šest odborničkih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()