Neizvesno, 5 prema 4: U koaliciji "Srbija protiv nasilja" nema jedinstva povodom izlaska na izbore

Neki od članova koalicije mogli bi da promene stav u skladu sa time šta kaže većina

19.04.2024. 21:52
  • Podeli:
srbija protiv nasilja SPN-65ef05292d747.webp Foto: UNA

Stranke okupljene u koaliciji "Srbija protiv nasilja" nisu na večerašnjem sastanku postigle jedinstven stav o izlasku na beogradske izbore 2. juna.

Predlog o izlasku je stavljen na glasanje i podržalo ga je pet stranaka - Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, dok su protiv Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Srbija Centar i Zajedno, javlja N1

Potpredsednica SSP Marinika Tepić rekla je za N1 da ta stranka neće izaći na izbore, jer smatra da nisu ispunjeni potrebni uslovi.

DS je glasao protiv izlaska, ali su najavili da će podržati odluku većine.

"Demokratska stranka je bila za to da se ne izlazi na izbore, ali je to bilo uslovno jer smo rekli da ćemo, ako većina bude drugačija, poštovati odluku većine",  rekao je za N1 predsednik DS Zoran Lutovac.

Biljana Đorđević iz Zeleno-levog fronta rekla je za N1 da je ZLF za izbore.

Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović rekao je da ni oni neće izaći na izbore i ponovio da je jesen jedino moguće rešenje.

On je naveo da se čuo i sa predsednikom POKS-a Vojislavom Mihailovićem i da se slažu da se ne izađe na izbore.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()