Oglasio se MUP povodom izbornog dana: Prijavljena 344 slučaja, od čega 18 krivičnih dela

Sve je prijavljeno tokom izbornog dana 17. decembra

24.12.2023. 11:01
  • Podeli:
beogradski izbori, 17 dec 2023 - foto Tanjug Vladimir Šporčić-657f8711b28eb.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Tokom izbornog dana, 17. decembra, Ministarstvu unutrašnjih poslova prijavljena su ukupno 344 slučaja, od čega su 18 kvalifikovana kao krivična dela, saopštili su danas iz MUP-a.

Krivične prijave

Policijska uprava za grad Beograd je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu podnela dve krivične prijave protiv dve osobe zbog nasilničkog ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, kao i krivičnu prijavu protiv još jedne osobe za tešku krađu. 

Policija u Kragujevcu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog nasilničkog ponašanja, kao i krivičnu prijavu protiv još jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju. 

Policija u Kraljevu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog iznošenja ličnih i porodičnih prilika protiv jedne osobe i krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari protiv dve osobe.

Policija u Leskovcu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju.

Policija u Nišu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem.

Policija u Novom Sadu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv tri osobe zbog ugrožavanja sigurnosti, kao i jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policija u Pančevu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policija u Somboru podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog nasilničkog ponašanja.

Policija u Sremskoj Mitrovici podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju, kao i jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policija u Užicu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu dve krivične prijave zbog uništavanja dokumenata o glasanju. 

Policija u Čačku podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari. 

Prekršajne prijave

Takođe, protiv 10 osoba podnete su prekršajne prijave. 

Policijska uprava za grad Beograd podnela je četiri  prekršajne prijave zbog izvršenih prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča i jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja svađa, vika i buka na javnom mestu. 

Policijske uprave u Novom Pazaru, Leskovcu i Kruševcu podnele su po jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča.

Policija u Kraljevu podnela je jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, a policija u Pančevu jednu prekršajnu prijavu zbog izvršenog prekršaja narušavanje reda na biračkom mestu. 

U 158 slučajeva, nadležna tužilaštva su naložila dostavljanje izveštaja o prijavljenim događajima.

Tokom održavanja ovih izbora, prijavljeno je i evidentirano manje događaja nego tokom održanih izbora 3. aprila 2022. godine, navodi se u saopštenju MUP-a

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()