Ovo je tim ljudi koji će voditi Beograd naredne četiri godine: Poznata imena članova gradskog veća

Šapiću je ovo drugi mandat na mestu gradonačelnika, kao i Vidović na mestu zamenika, a većina članova veća su oni sa kojima je Šapić već sarađivao.

24.06.2024. 14:24
  • Podeli:
skupština grada beograda sava radovanović tanjug-6679658081569.webp Foto: Sava Radovanović Tanjug

Sednica Skupštine Grada Beograda na kojoj su većinom odbroničkih glasova izbrani Aleksandar Šapić za gradonačelnika, Vesna Vidović za zamenicu i 13 članova Gradskog veća završena je danas oko 14.00 sati povrđivanjem mandata tri nova odbornika.

U skladu sa izveštajem Administrativno-mandatne komisije potvrđen je mandat Mioni Stanković, Aleksandru Pauči i Miroslavu Marinoviću radi popune upražnjenih odborničkih mesta.

Time je završeno današnje zasedanje Skupštine grada Beograda kojim je predsedavao predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević.

Prethodno su Šapić, Vidović i 13 članova veća izbarani glasovima većine od 110 odbornika. Za njih su glasala 64 odbornika.

Šapiću je ovo drugi mandat na mestu gradonačelnika, kao i Vidović na mestu zamenika, a većina članova veća su oni sa kojima je Šapić već sarađivao.

Gradsko veće činiće Nikola Dragičević, Stevo Marušić, Miljan Damljanović, Miloš Jovanović, Zoran Adamović, Miroslav Gajić, Đorđe Trišić, Violeta Filip, Lazar Marić, Milivoje Pajović, Slobodan Šolović, Mira Jovanović i Vladimir Trajković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()