Pastor: Vodićemo jedinstvenu kampanju za pokrajinske i republičke izbore

Prvi na listi je predsednik Izvršnog odbora Balint Juhas, dodao je on.

21.11.2023. 15:41
  • Podeli:
Balint pastor tanjug-654154948ea4d.webp Foto: Tanjug/SINIŠA KOPUNOVIĆ

Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih mađara (SVM) Balint Pastor rekao danas povodom predaje izborne liste da će ta stranka na pokrajinskim izborima nastupati pod rednim brojem šest, ali da će voditi jedinstvenu kampanju na republičkom i pokrajinskom nivou, jer između ta dva nivoa, kako je rekao, ne prave razliku.

SVM je Pokrajinskoj izbornoj komisiji izbornu listu "Savez vojvođanskih Mađara - Za našeg predsednika za našu zajednicu, za budućnost" predala deset minuta posle ponoći sa 6.526 birača.

 "U petak smo prikupili potpise podrške za samo četiri sata. To pokazuje da građani osećaju da u ovom za nas izuzetno teškom trenutku treba stati uz SVM", rekao je Pastor.

Prvi na listi je predsednik Izvršnog odbora Balint Juhas, dodao je on.

Pastor je objasnio da će Juhas zajedno sa kandidatima u kampanji govoriti o rezulatima ostvarenim u prethodnom periodu i namerama za budućnost.

"Vodićemo jedinstvenu kampanju koja se odnosi na republički i pokrajinski nivo pošto između ta dva nivoa ne pravimo razliku", naglasio je on.
Juhas je istakao da je naziv liste na pokrajinskom nivou ima poseban značaj pošto je nedavno preminuli predsednik stranke Ištvan Paštor ceo politički život proveo radeći u pokrajinskim organima.

"Naša izborna lista oslikava celu zajednicu. Na njoj su mladi i stariji, doktori nauka i poljoprivrednici", rekao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()