Pavlović: Pobeda u Nišu, sa Ruskom strankom možemo da formiramo vlast

Fokus će biti građani, njihov bolji život, prosperitet grada, rast i napredak, kaže Pavlović

03.06.2024. 20:00
  • Podeli:
dragoslav pavlović, niš sutra - 2 jun 2024 - TANJUG DIMITRIJE NIKOLIĆ (3)-665de510471bd.webp Foto: TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Nosilac liste "Aleksandar Vučić- Niš sutra" Dragoslav Pavlović rekao je danas da zvanično može da proglasi pobedu, nakon objave GIK-a, da je ta koalicija osvojila 30 mandata i dodao da će sa Ruskom strankom biti formirana koalicija koja će voditi grad u narednim godinama. 
Kako je rekao Pavlović, sa Ruskom strankom imaće 31 mandat.

U štab SNS su stigli i trubači i šampanjac, a slavlju je prisustvovao je i Tihomir Perić, prvi na listi Ruske stranke.

Pavlović je dodao da će sa Ruskom strankom biti formirana koalicija i da se radi o, kako je rekao, "hrabrim ljudima koji žele da preuzmu odgovornost za vođenje grada".    

 "Ono što će biti u fokusu, što će vam biti važno su naši građani, njihov bolji život, prosperitet grada, rast i napredak. To je i bio naš politički program. To je bio naš politički program tokom nove predizborne kampanje. Vodili smo jednu tolerantnu političku kampanju, pokazali smo se kao pravi i odgovorni učesnici u izbornoj kampanji. Predstavili smo ono što su rezultati, a predstavili smo i ono što će biti u budućnosti", dodao je Pavlović.

Pavlović je rekao da je ova koalicija okupljena oko patriotizma. 

"Mi smo široka koalicija patriotskih snaga i kao ozbiljna politička grupacija nismo želeli da se izjašnjavamo pre zvaničnih rezultata. Sačekali smo Gradsku izbornu komisiju da donese zvanične rezultate i sada sa sigurnošću možemo da kažemo da imamo 30 mandata u Gradskoj skupštini. Prosto osuđujemo sve ono što se događalo u prethodnih nekoliko sati, a čuli ste razne spinove kako će biti 29 mandata ili neće biti dovoljno mandata", rekao je prvi na listi Pavlović.

Pavlović se zahvalio i svim koalicionim partnerima i dodao da je to jedna pobeda demokratije.

"Zato što smo pokazali kako i ljudi koji imaju široko shvatanje jedinstva mogu da funkcionišu zajedno, ka istom cilju i to je ono što je važno. Mi smo zaista  pokazali jedno jedinstvo koji drugi nisam siguran da li su mogli da pokažu. Važno je reći da smo imali jednu dobru kampanju koja je bila prepuna pozitivnog naboja. Zato mi je drago da smo pokazali da možemo da dobijemo duplo više glasova od prvog sledećeg, a tri puta više glasova od opozicije. I to je naša snaga, ljudi", naglasio je on.

Pavlović je istakao da tek sledi posao i da će svakog dana biti na ulici. 

"Svakog dana ćemo biti sa građanima. Svakog dana ćemo biti sa svakim kome je potrebna pomoć u ovom gradu. To je naša misija i to je ono što smo propagirali i tako ćemo raditi. Još jednom čestitke svima na uspešnoj misiji, na uspešno zaokruženom prvom zadatku u našoj velikoj trci koja tek počinje. I hvala vam svima što ste se danas okupili da ovo i da proslavimo. Jer na neki način ovo je samo jedno kratko slavlje, ono što je važno je da će u budućnosti Niš biti jači grad", rekao je on. 

Gradska izborna komisija Grada Niša objavila je, na osnovu obrade 100 odsto biračkog materijala sa 197 biračkih mesta, da je lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra" osvojila 44,31 odsto glasova birača i da ima 30 odbornika.

Prema objavljenim rezultatima, Grupa građana "Dr Dragan Milić" ima 16 odborničkih mesta i 24,49 odsto osvojenih glasova, Biramo Niš- Đorđe Stanković  osvojio je 16,12 odsto glasova i 10 mandata, Ujedinjeni - Nada za Niš - Miodrag Stanković - Nova 3,88 odsto glasova i dva mandata, "Dr Savo Manojlović - I ja sam Niš - Kreni - Promeni" osvojio je 3,93 odsto glasova i dva mandata, a lista "Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu!-Tihomir Perić" jednog odbornika sa 1,1 odsto osvojenih glasova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()