RIK: Biračka mesta zatvorena, birački odbor prebrojava glasove i utvrđuje zapisnik

Republička izborna komisija obraća se nakon zatvaranja birališta

17.12.2023. 20:32
  • Podeli:
RIK izborna komisija tanjug rade prelić-657ea53e3c967.webp Foto: Rade Prelić/Tanjug

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević obavestio je javnost na sedmoj pres konferenciji da su biračka mesta u Srbiji zatvorena u 20,00 časova osim na biračkim mestima gde je došlo do kašnjenja otvaranja biračkih mesta ili gde su se birači zatekli u 20,00 časova i imaju mogućnost da glasaju i nakon vremena predviđenog za zatvaranje glasanje.

Rezultate glasanja utvrđuje ceo birački odbor, u kome se nalaze i predstavnici vlasti i opozicije, pojasnio je Dimitrijević detalje prebrojavanja glasačkih listića.

Nakon unosa svih podataka zapisnik moraju da potpišu svi članovi biračkog odbora i svi članovi mogu da podnesu primedbe. Zapisnik se sastavlja u šest primeraka.

Dimitrijević je pojasnio i detalje prebrojavanja glasova kao i njihovo prikazivanje na video bimovima.

Obaveza RIK-a je da održi posle 20 časova sutra posebnu sednicu na kojoj se utvrđuju rezultati koji su obrađeni u roku od 24 časa kako je zakonom predviđeno. 

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević objasnio je na konferenciji za novinare da se prvo otvaraju glasačke kutije i prebrojavaju glasovi za parlamentarne izbore, a zatim za pokrajinske i lokalne izbore.

Sve informacije o izborima pratite u našem blogu uživo iz minuta u minut. 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()