Savo Manojlović predstavio svoj tim i program za Beograd

Lokalni izbori u Srbiji biće održani 2. juna

21.05.2024. 16:59
  • Podeli:
savo manojlović, 21 maj 2024 - foto TANJUG SAVA RADOVANOVIĆ (2)-664d05f63cab4.webp Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Kandidat za gradonačelnika liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Savo Manojlović predstavio je danas predizborni spot i savetničko-ekspertski tim za Beograd.

Manojlović je na konferenciji za novinare rekao da su u timu Marina Pavlić, koja je diplomirala na Filizofskom fakultetu u Beogradu, predavala na Harvardu, zatim Slobodan Tomić docent na Univerzitetu Jork.

U timu su i Predrag Stojčić, profesor na katedri Harvarda za zdravstvenu politiku, Marija Leković, diplomirani inženjer organizacionih nauka, Aleksandar Anđelković, docent Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Angelina Jokić, master arhitekture i Hadži Nenad Maričić, glumac koji će se baviti pitanjima kulture.

Tomić je, govoreći o programu, rekao da će im prioritet biti da uvedu mere koje će zaustaviti korupciju, dodajući da su se te mere pokazale efikasnim u gradovima širom Evrope.

"Uvodimo referentne cene. Za sve što grad plaća, formiraćemo listu realnih tržišnih cena, tako da sve ponude koje budu iznad tih cena neće ni biti razmatrane na tenderima. I time zaustavljamo tzv. ugrađivanje. Rok primene te mere je dva meseca. Dakle, vrlo brza, efikasna mera", preneo je Tomić.

Anđelković je naveo da treba rešiti pitanje otpadnih voda, a ideja im je i da se omogući Beograđanima da za najviše deset minuta hoda od bilo koje tačke u gradu stignu do veće zelene površine.

"Sve to što se tiče kvaliteta vazduha, naša ideja je da pomognemo da se sve srednje i male kotlarnice koji su negde markirane kao vrlo ozbiljan zagađivač, prebace na ekološki prihvatljiva goriva ili da pređu na centralno daljinsko grejanje", rekao je on.

Angelina Jokić je rekla da se Kreni-promeni zalaže za očuvanje Beogradskog sajma i Generalštaba, dodajući da je jedna od ključnih stvari u programu upravo zaštita kompleksa Beogradskog sajma.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()