Savo Manojlović saopštio prve rezultate svoje stranke: U Beogradu osvojeno oko 18 odsto glasova

Kreni promeni je učestvovao na izborima u četiri grada u Srbiji

02.06.2024. 22:41
  • Podeli:
savo manojlović, i ja sam beograd, beogradski izbori - 2 jun 2024 - foto TANJUG MARKO ĐOKOVIĆ (3)-665ccac3af5e3.webp Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Lider Kreni - promeni Savo Manojlović rekao je da je u Nišu ta stranka osvojila najmanji procenat u tom gradu, oko četiri posto, ali da će biti tas na vagi u pravljenu većine. Rekao je da iako procentualno najniži, rezultat u Nišu je najznačajniji.

Kreni promeni je učestvovao na izborima u četiri grada u Srbiji. Najbolji rezultat su ostvarili u Beogradu, oko 18 odsto.

U Novom Sadu je taj pokret osvojio 10 odsto, u Sremskoj Mitrovici 6,1 odsto,

„Već smo izašli sa stavom o neregularnim izborima. Kad smo saznali za Banjicu naši su aktivisti upali u halu. U pitanju je potpuno kršenje zakona oko nečeg što je javno dobro. Nema govora oko bilo kakvog nasilja sa naše strane. Naši aktivisti su bili napadani i bili izloženi nasilju. Pokazali su kako se bori za ovaj grad“, rekao je Manojlović.

Ponovo se osvrnuo na Niš i rezultat koji je opozicije, pre svega lista Dr Milića osvojila u tom gradu.

„Rezultat koji su oni zabeležili obavezuje sve nas“, rekao je Manojlović i dodao:

„Ono što nas sigurno očekuje je da vlast želi da iskoristi apatiju. Beograd očekuje borba za odbranu Sajma i Generalštaba. Hteo bih da se zahvalim opozicionim listama koji su učestvovali na izborima na nikad korektnijoj saradnji.Iako smo izašli na različitim listama, opozicija koja je izašla na izbore bila je nikad ujedinjenija“, rekao je Manojlović.

Na pitanje da li će ući ući u Skupštinu grada, rekao je da vraćanje mandata ima smisla ukoliko to učine sve opozicione liste u većim gradovima i na republičkom nivou.

„Ne bih se osvrtao na bojkot. Razjedinjavanje opozicije je zbunila birače i to je ciljano izvedeno. Ova vlast nema legitimnu većinu u Beogradu“, kaže on.

Dodao je i da razume zbunjenost ljudi koji nisu izašli na izbore.

„Mi smo se borili i za njih“,poručio je Manojlović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()