"Srbija protiv nasilja": Nema govora da je SNS pobedio u Beogradu

Aleksić je naveo da ova koalicija ima informacije da je navodno 40.000 ličnih dokumenata izdato za te ljude

17.12.2023. 23:36
  • Podeli:
srbija protiv nasilja - foto UNA-657f7765d4a97.webp Foto: UNA

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" obratili su se javnosti posle 23 časa, ističući preteženo neregularnosti koje su se događale tokom izbornog dana, žestoko opovrgavajući procenu rezultata Srpske napredne stranke, Republičke izborne komisije, CeSID-a, Ipsosa i ostalih učesnika izbora, koji su prilično ubedljivu pobedu, osim u Beogradu gde je ona nešto niža u procentima, već "pripisali" naprednjacima. 

Miroslav Aleksić rekao je na početku obraćanja da smo danas "prisustvovali neviđenom izbornom nasilju tokom celog izbornog dana".

"U ovom trenutku nema govora da je Srpska napredna stranka pobedila u Beogradu i pored tolike krađe i pored svih ljudi koji su došli sa strane", rekao je on.

Aleksić je naveo da ova koalicija ima informacije da je navodno 40.000 ličnih dokumenata izdato za te ljude.

"Liste SNS-a i Srbije protiv nasilja su trenutno izjednačene, ali najveća biračka mesta još uvek nisu izbrojana", rekao je Aleksić o beogradskim izborima dodajući da oni govore samo na osnovu zapisnika koje su dobili, a ne na uzorcima.

Aleksić je rekao da se glasovi još broje i dodao da će oni ostati do kasno u noć da sačekaju rezultate.

"Ali ono što mi imamo sa 29,17 odsto ukupnog broja biračkih mesta, rezultati su takvi da je koalicija oko Srpske napredne stranke na 43,2 odsto, koalicija Srbija protiv nasilja 28,2 odsto, SPS 6,7 odsto, koalicija NADA 5,5 odsto i lista Mi glasi iz naroda 4,8 odsto", rekao je Aleksić.

O "brutalnoj krađi" govorila je i Marinika Tepić.

"Svedoci smo brutalne krađe, te kontrolisanog glasanja, odnosno kolektivnog glasanja, ali i krivičnih dela mita i korupcije, gde je zabeleženo u više situacija da su se glasovi plaćali", rekla je Tepić.

Sve informacije o izborima pratite u našem blogu uživo iz minuta u minut.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()