Stranka pravde i pomirenja uložila žalbu na konačne rezultate izbora u Novom Pazaru

Potpredsednik SPP Numanović rekao je da je to jedan od poslednjih mehanizama koji su mogli da iskoriste u Gradskoj izbornoj komisiji

07.01.2024. 16:13
  • Podeli:
Tan2023-12-1708465631_3 izbori glasanje foto marko djokovic-657efb55e4f13.webp Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP) predali su žalbu Višem sudu, koja se radi formalnosti predaje GIK-u, a odnosi se na ukupne rezultate, odnosno na poslednji prigovor koji se tiče falsifikovanja izbornih rezultata, saopšteno je iz te stranke.

Potpredsednik SPP Edin Numanović rekao je da je to jedan od poslednjih mehanizama koji su mogli da iskoriste u Gradskoj izbornoj komisiji Novog Pazara, ali i kada je u pitanju Viši sud u Novom Pazaru.

Naveo je da se nada da će sudije Višeg suda "stati na stranu pravde i da neće legitimizovati falsifikovanje koje je sprovela Gradska izborna komisija".

Dodao je da u Stranci pravde i pomirenja smatraju da "ne može biti nikakve štete od ponavljanja izbora na 14 izbornih mesta", za koja tvrde da je došlo do, kako su rekli, "nepropisnog i nezakonitog falsifikovanja zapisnika".

"Izborni proces je bio nelegitiman, jer smo na 14 izbornih mesta utvrdili da je u 99 odsto slučajeva bilo nepravilnosti, ali zašto je problem i da se na tih 14 mesta, gdje je bilo nepravilnosti, da se ponove izbori. Ako iz GIK-a ne žele da ponovo celi izborni proces, koja bi šteta bila da se ponove izbori na 14 biračkih mesta. Štete ne bi bilo, već bi se još jednom potvrdilo, odnosno dali bismo priliku sistemu da pokaže svoj legitimitet i da imamo pravu izbornu volju građana", naglasio je Numanović.

Numanović je istakao da ne isključuju mogućnost protesta.

"Kako se bude situacija odvijala i kako Viši sud bude odlučivao, ali ne isključujemo tu mogućnost i uvek smo spremni na to. Pratimo puls u narodu i želimo da omogućimo građanima da iskažu svoje nezadovoljstvo", poručio je Edin Numanović.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()