U Beogradu održana završna konvencija liste ''Srbija protiv nasilja''

Okupljeni su od Trga republike prošetali do Republičke izborne komisije u Ulici kralja Milana gde su razvili transparent na kome piše: ''Promena je počela''

12.12.2023. 21:15
  • Podeli:
ujedinjenje opozicije srbija protiv nasilja - foto una (3)-6544d81349b83.webp Foto: UNA

Na Trgu republike u Beogradu večeras je održana završna predizborna konvencija liste ''Srbija protiv nasilja'', a saobraćaj u okolnim ulicama bio je zatvoren.

Okupljeni su nosili srpske zastave, a na dva video bima emitovani su snimci sa protesta ''Srbija protiv nasilja'' koji su pokrenuti nakon masovnih ubistava u Srbiji u maju.

Glavne poruke na skupu bile su da će ispuniti zahteve sa protesta iz maja, među kojima je oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama ''Hepi'' i ''Pink'', kao i da će se, kako su naveli, obračunati sa kriminalom i korupcijom.

Prvi na listi Radomir Lazović rekao je da je pobeda u Beogradu moguća.

''Pozivam vas da uradimo sve za pobedu. Ovo naše društvo je izgleda skrenulo s puta, svesno nas vode u pogrešnom pravcu'', rekao je Lazović.

On je naveo i da su u kampanji prešli 8.000 kilometara i da su im ljudi rekli da su ''spremni da se bore''.

Kandidat te liste za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović rekao je da se na ovim izborima ne bira između stranaka, već u kakvom društvu građani žele da žive.

''Ne želimo da živimo u društvu u kome vlada haos i nasilje'', rekao je Obradović.

Na skupu su se, pored Lazovića i Obradovića, obratili i Dobrica Veselinović (Zeleno-levi front), Nebojša Zelenović (Zajedno), Miroslav Parandilović (Novo lice Srbije), Zdravko Ponoš (Srbija centar - SRCE), Aleksandar Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak), Pavle Grbović (Pokret slobodnih građana), nosioci liste Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde) i Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije).

Okupljeni su od Trga republike prošetali do Republičke izborne komisije u Ulici kralja Milana gde su razvili transparent na kome piše: ''Promena je počela''.

Saobraćaj oko Trga republike ponovo je uspostavljen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()