U Novom Sadu i Subotici sva biračka mesta otvorena na vreme

Izbore u Subotici će pratiti 13 ovlašćenih stranih posmatrača.

02.06.2024. 08:40
  • Podeli:
izbori u srbiji 2024 vladimir šporičić tanjug-665c13749a802.webp Foto: Vladimir Šporičić Tanjug

U Novom Sadu jutros u 7.00 sati otvoreno je svih 222 biračka mesta na kojima će moći da glasa 339 225 birača. Za odbornike novosadske skupštine boriće se 14 listi. 

Na glasačkom listiću prva je lista koalicije oko Srpske napredne stranke pod imenom "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra", a pod brojem dva Savez vojvođanskih Mađara.
Sledi lista Ruske stranke, zatim Lista vlaške manjine pod nazivom  "Istina". Peta je grupa građana "Sasvim druga priča", a zatim grupa građana – sa listom "Gari".
 Na izbornom listiću je i lista pokreta Autonomija, zatim lista "Ja sam Novi Sad – kreni promeni".  Deveta je lista "Volim Novi Sad" koju čine  Dveri,  Narodna stranka i pokret "Živim za Srbiju".  Listu ima i "Slovačka demokratska liga".

Slede lista "Udruženi za slobodan Novi Sad", grupe građana "Budi Heroj", lista "Ćale ovo je za tebe" i "Dosta je bilo".

GIK Novog Sada prvu konfereniju za novine imaće u 10.30 sati.

I u  Subotici su jutros otvorena 102 biračka mesta, a glasanje za sada protiče bez problema, rekla je predsednica Gradske izborne komisije Tatjana Božić.

Božićeva je za RTS rekla da je u biračkom spisku 125.458 građana sa pravom glasa koji će se izjasniti o pet proglašenih lista.

Izbore u Subotici će pratiti 13 ovlašćenih stranih posmatrača. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()