Vučević: SNS će imati apsolutnu većinu u parlamentu sa 47,67 odsto osvojenih glasova

Poslednja konferencija za novinare iz izbornog štaba SNS-a

18.12.2023. 00:16
  • Podeli:

Nakon što su se obratili predsednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić i premijerka Srbije i  poverenica Gradskog odbora SNS Beograd Ana Brnabić, u izbornoj noći iz izbornog štaba SNS-a obraća se i Miloš Vučević, predsednik SNS-a.

Vučević je saopštio što se tiče parlamentarnih izbora na 86,91 odsto biračkih mesta koje je obrađeno lista "Srbija ne sme da stane" osvojila je 47,67 odsto.

"Sa sigurnošću možemo da kažemo da ćemo imati većinu i najmanje 128 poslaničih mandata u Narodnoj skupštini", istakao je Vučević i dodao da će SPN imati 66 mandata.

Prema podacima SNS-a 17 mandata će imati SPS.

'U Beogradu SNS osvojio 38-39 odsto'

Što se tiče pokrajinskih izbora 48 odsto je osvojio SNS i imaće aposlutnu većinu u pokrajinskoj skupštini, a Srbija protiv nasilja imaće 30 mandata.

Nakon Vučevića, prisutnima se obratio Aleksandar Šapić.

Na osnovu 58 odsto obrađenog uzorka SNS je u Beogradu osvojio 38-39 procenata, dok je 32,7-31 odsto osvojila je Srbija protiv nasilja, odnosno 48-49 mandata za SNS.

Kazao je da je treća NADA na između 5,7 i šest procenata, četvrti je Nestorović sa oko 5,4 odsto odnosno između 5,2 i 5,6 odsto.

I poslednji je SPS od onih koji prolaze u gradsku skupštinu i oni su na oko pet  procenata. 

"Kada se to u ovom momentu pretvori u mandate, mi smo 48 ili 49", rekao je Šapić.

"Formiranja vlasti u Beogradu neće biti bez Branimira Nestorovića, istakao je Šapić.

Sve informacije o izborima pratite u našem blogu uživo iz minuta u minut.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()