Vučić: Na osnovu 67 odsto uzorka SNS osvojila 46,5 odsto

Aleksandar Vučić obraća se iz izbornog štaba SNS-a.

17.12.2023. 22:31
  • Podeli:

Nakon što se poverenica Gradskog odbora SNS Beograd Ana Brnabić obratila se na prvoj konferenciji u toku izborne noći, i predsednik Srbije i član SNS-a i nosilac izborne liste "Srbija ne sme da stane" Aleksandar Vučić obratio se se sa najnovijim podacima o preliminarnim izbornim rezultatima.

Na pokrajinskim i parlamentarnim izborima odlični rezultati

Vučić je na početku obraćanja rekao da je u Beogradu nesumnjivo najviše glasova osvojila lista "Srbija ne sme da stane". 

Kada je reč o izborima za pokrajinsku skupštinu Vojvodine koja ima 120 poslanika, Vučić je istakao da je ubedljivo najveći broj poslanika osvojila lista "Srbija ne sme da stane" i da će ih imati u novom sazivu između 67 i 69. Drugoplasirana je "Srbija protiv nasilja" sa najverovatnije 28-29 poslanika, dok će SMV imati 9 mandata, a SNS 8 mandata.

Strahinja Aćimović Tanjug

"Ako biste sabirali mi sa našim tradicionalnim partnerom SMV imali bismo 77 od 120, a sa SPS-om 84 od 120 poslanika odnosno 75 odsto", pojasnio je Vučić.

Što se tiče Srbije, SNS je osvojio 74,2 odsto glasova na KiM, a lista Srbija protiv nasilja nešto više od pet odsto glasova.

Što se tiče parlamentarnim izbora u Srbiji na osnovu uzorka od 67 odsto, istakao je Vučić, "Srbija ne sme da stane" osvojila je 46,5 odsto, SPN 23,5 odsto, SPS 6,5 odsto, NADA 4,9 odsto.

UNA

SNS imaće više od 127 mandata.

'Šapić će biti gradonačelnik'

Vučić je rekao da je SNS osvojio i najveći broj glasova u Beogradu odnosno 38,5 odsto, a 35 odsto je osvojila Srbija protiv nasilja. Na trećem mestu je NADA sa 6 odsto osvojenih glasova i 5,4 SPS. Nestorović je osvojio 5,1 odsto glasova.

Predsednik Srbije i nosilac liste ''Srbija ne sme da stane'' Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na izborima za odbornike u skupštini grada Beograda lista ''Beograd ne sme da stane'' osvojila 38,5 odsto, dok je lista ''Srbija protiv nasilja'' osvojila 35 odsto glasova.

On je istakao da je na trećem mestu koalicija ''Nada'' sa osvojenih šest odsto, na četvrtom mestu koalicija oko SPS sa osvojenih 5,4 odsto, dok je koalicija ''Mi - glas iz naroda'' osvojila 5,1 odsto i na petom je mestu.

''Još se ne zna ko će formirati vlast u Beogradu, ali mislim da će gradonačelnik biti Aleksandar Šapić, ali očigledno je da to zavisi od dva faktora. Prvo moramo videti sa kime će Branimir Nestorović formirati većinu, jer trenutno ima šest mandata, i ako bude išao sa nama imaće 59 mandata, dok ako bude išao sa drugima imaće 57 mandata, dakle od njega zavisi'', rekao je Vučić.

Kao drugi faktor naveo je rezultat koalicije Srpske stranke zavetnici i Srpskog pokreta Dveri.

''Prema ovom uzorku oni su na 2,8 osto, i imaju šansu da pređu cenzus i to može biti faktor. Narodna stranka takođe ima nešto bolji rezultat, ali to je nedovoljno za ulazak u gradski parlament'', rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je pred Srbijom težak period i pregovori sa Prištinom, ali da će Srbija uvek čuvati KiM kao deo svoje teritorije.

"Biće težak period pred nama i moraćemo da razgovaramo i da nastavimo naš evropski put. I biće teških pregovora i nelakih ustupaka i sa Prištinom, ali ćemo uvek čuvati Kosovo i Metohiju kao deo teritorije Srbije", rekao je Vučić na drugoj konferenciji za medije u izbornom štabu liste "Srbija ne sme da stane".

'Ujediniti ljude i zemlju'

Predsednik je dodao da ma ko pobedi u Beogradu najvažnije je u ovom trenutku ujediniti ljude i zemlju.

 "Za nas važno da pokušamo da ujedinimo narod, da ujedinimo ljude, ko god bude vladao u Beogradu, kako bi ti ljudi znali da želimo Srbiji dobro", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da su rezultati SNS na ovim izborima drugi najbolji rezultat u istoriji i to ostvaren posle 11 godina na vlasti.

"Ja moram da kažem da sam beskrajno srećan i beskrajno zahvalan svim kolegama i prijateljima, svim divnim ljudima koji su se borili u ovoj kampanji. Svima koji su izdržali težak teret, a svakoga dana su bili na terenu. Suočavali se sa besmislicama i notornim neistinama", rekao je Vučić.

Sve informacije o izborima pratite u našem blogu uživo iz minuta u minut. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()