Zukorlić: Zalaganje za proporcionalnu etničku zastupljenost u javnim ustanovama

Potrebno je da se uzajamno pokaže poštovanje i mogućnost da se to poverenje implementira, kaže lider liste "Ujedinjeni za pravdu - SPP-DSHV"

28.11.2023. 18:44
  • Podeli:
tan2022-3-31-12531451-0-usame-zukorlic-foto-tanjug-zoran-zestic.jpg

Usame Zukorlić, nosilac liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka, Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini", izjavio je da će se ova lista zalagati za proporcionalnu etničku zastupljenost u javnim ustanovama.

Zukorlić je poručio da u lokalnim sredinama etnička zastupljenost u institucijama treba da se vodi u skladu sa etničkom zastupljenošću na određenom području.

"Da bi državni sistem imao poverenja u nacionalne manjine i obrnuto, potrebno je da se uzajamno pokaže poštovanje i mogućnost da se to poverenje implementira", rekao je Zukorlić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()