Jabuke za Apple: Mali predstavio projekat Expo 2027 legendarnom Stivu Voznijaku

Srbija je u Parizu 21. juna ove godine pobedila u sva četiri kruga glasanja za domaćina za organizovanje međunarodne specijalizovane izložbe

05.12.2023. 12:01
  • Podeli:
siniša mali, stiv voznijak - 5 dec 2023 - foto tanjug strahinja aćimović (2)-656f01544998f.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas projekat izgradnje kompleksa Expo 2027, jednom od osnivača kompanije Epl (Apple) Stivu Voznijaku, koji je u poseti Beogradu.

Posle prezentacije, Mali je gostu iz Sjedinjenih Američkih Država uručio korpu organskih jabuka, jer je ta voćka simbol kompanije Epl, a poklonio mu je i "Dušanov dinar" iz 14. veka.

Mali i Voznjak su potom obišli gradilište kompleksa Expo 2027.

Projekat "Expo 2027 Beograd" Vlada Srbije proglasila je za projekat od nacionalnog značaja, a za investitora je proglašeno Ministarstvo finansija u ime Vlade Srbije.

Srbija je u Parizu 21. juna ove godine pobedila u sva četiri kruga glasanja za domaćina za organizovanje međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027. u Beogradu, a takmičila se sa SAD, Argentinom, Španijom i Tajlandom.

Specijalizovani Ekspo biće održan u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. sa predloženom temom "Igraj za čovečanstvo - sport i muzika za sve".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()