Izložba 'Život iz mašte' u KvArt BW

Umetnica Marija Nikolić kroz radove malih i velikih formata, koje karakteriše neobičan nadrealistički ton, preispituje različite društvene pojave i situacije

Autor: Promo
26.05.2023. 12:29
  • Podeli:
Marija Nikolić_Život iz mašte-647089b755975.webp Foto: Promo

Izložba „Život iz mašte“ umetnice Marije Nikolić biće otvorena u ponedeljak, 29. maja, u 19 sati, u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi malih i velikih formata koje karakteriše neobičan nadrealistički ton, propraćen satirom i društvenom kritikom.

Izdužene, karikaturno naslikane figure smeštene su u prostore i situacije u kojima se ispituje njihova svest i neretko ukazuje na apsurd različitih društvenih pojava.

Marija Nikolić je rođena 1993. godine. Završila je master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i magistrirala na Politehničkom univerzitetu u Milanu, gde se upisala i na doktorske studije. 

Od 2012. godine aktivno učestvuje na preko 25 lokalnih i međunarodnih grupnih izložbi, kao i na tri samostalne izložbe. Njena dela se nalaze u mnogim privatnim kolekcijama širom Evrope i SAD-a.

Radovi Marije Nikolić biće predstavljeni u okviru izložbe „Život iz mašte“, koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront nastavlja da promoviše kulturne i umetničke sadržaje u prestonici.

Izložba će biti otvorena do 9. juna, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

  • Podeli: