Mirjana Karanović dobitnica nagrade 'Pavle Vuisić' za izuzetan doprinos glumi

Značajno priznanje, koje ima karakter nagrade za životno delo, po tradiciji se uručuje na otvaranju Filmskih susreta u Nišu

18.07.2023. 16:18
  • Podeli:
mirjana-karanovic-una-3-.png Foto: UNA

Nagrada "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima za 2023. godinu biće dodeljena Mirjani Karanović, odlučilo je Predsedništvo Udruženja filmskih glumaca Srbije.

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, delo akademskog vajara Milorada Tepavca, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku.

Ovo značajno priznanje, koje ima karakter nagrade za životno delo, prvobitno je nosilo ime "Slavica", a od 1994. godine nosi ime velikana srpskog glumišta Pavla Vuisića.

Nagrada se, po tradiciji, uručuje na otvaranju Filmskih susreta u Nišu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()