Nagrada za mlade pijaniste nosiće ime po Andriji Čikiću ubijenom u 'Ribnikaru'

Dogovoreno je da Zadužbine Ilije M. Кolarca u saradnji sa Ministarstvom kulture realizuje ovu plemenitu ideju

19.07.2023. 15:33
  • Podeli:
Klavir_klavijatura_Foto Pixabay-64245991349b4.webp Foto: Pixabay

Nagrada za mlade pijaniste i mlade kompozitore poneće ime po dečaku Andriji Čikiću, pijanisti, koji je ubijen u pucnjavi u Osnovonoj školi "Vladislav Ribnikar", početkom maja, odlučeno je danas.

Na sastanku potpredsednice Vlade i ministra kulture Maje Gojković sa Aleksandrom Pekovićem, upravnikom Zadužbine Ilije M. Кolarca i Radetom Vojnovićem, članom Upravnog odbora ove ustanove, postignuta je saglasnost oko realizacije ideje da nagrada za mlade pijaniste, odnosno mlade kompozitore ponese ime po dečaku Andriji Čikiću, stradalom u tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", objavilo je to ministarstvo na društvenim mrežama.

Dogovoreno je, kako se navodi, da Zadužbina u saradnji sa Ministarstvom kulture realizuje ovu plemenitu ideju, što je podržao i Upravni odbor ove ustanove. O daljim koracima sprovođenja konkursa koji će uslediti, javnost će biti obaveštena od strane upravnika Zadužbine Ilije M. Кolarca, dodaje se.

Andrija Čikić je jedno od devetoro dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja. Usmrtio ih je školski drug Kosta K. koji je tog dana ubio radnika obezbeđenja i devetoro učenika škole.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()