"Nestvarni" - nova knjiga istoričara Dejana Ristića

Iz njegove knjige mnogo možemo saznati o mitovima uz koje smo svi mi odrasli i negde došli do zaključka da se bez tih figura zaista ne može.

Autor: Milijana Mićunović
10.11.2022. 20:22
  • Podeli:

Kako razumeti, objasniti i vrednovati vekovnu istoriju srpskog naroda bez jednog Obilića, Jug Bogdana, Kosovke devojke i drugih likova naše prebogate tradicije, mitologije i legendi? 

Odgovor na to pitanje saznajemo u novoj knjizi „Nestvarni“ istoričara Dejana Ristića. 

Iz njegove knjige mnogo možemo saznati o mitovima uz koje smo svi mi odrasli i negde došli do zaključka da se bez tih figura zaista ne može. 

Negde, iako su potpuno nestvarni, mitološki likovi su se tokom svih prethodnih vekova, baš kao i danas, pokazali kao veoma dragoceni za brojne generacije.

Zašto je to tako i koja je uloga svih tih, naizgled, nestvarnih ličnosti, objasnio nam je, sad već čuveni istoričar, Dejan Ristić u razgovoru sa našom reporterkom Milijanom Mićunović. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()