Održan prvi Festival 'Minja Subota' za decu – vokalne soliste iz Srbije i dijaspore

Na velikoj sceni 'Donka Špiček' Dečjeg kulturnog centra Beograd sinoć je održan prvi Festival 'Minja Subota', organizovan u saradnji sa Fondacijom 'Minja Subota'.

Autor: Tijana Škodrić
09.11.2022. 10:23
  • Podeli:

 Prvi Festival "Minja Subota", namenjen deci – vokalnim solistima održava se na dan rođenja, jednog od naših najznačajnijih stvaralaca za decu. 

Na konkurs se prijavilo više od stotinu učesnika iz Srbije i dijaspore, uzrasta od pet do četrnaest godina, od kojih je sedamnaest osvojilo sto poena prilikom žiriranja stručne komisije.

Namenjen deci – vokalnim solistima, festival je osmišljen sa idejom da se sačuva dragoceno muzičko nasleđe koje je Minja Subota ostavio deci. 

Pobednici iz Herceg Novog, Niša, Novog Sada, Ćuprije, Smedereva, Šapca, Koceljeva i Beograda prikazali su svoje umeće na velikoj sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd, koju su ovoga puta imali priliku da dele sa Tijanom Dapčević, Ivanom Peters, Predragom Vukovićem Peđolinom, Leontinom Vukomanović, Horom Dečjeg kulturnog centra Beograd i Horom „Čarolija“. 

Program su uveličali pesnici Ljubivoje Ršumović, Tode Nikoletić i Slobodan Stanišić, koji su se sa Minjom Subotom decenijama družili i zajedno stvarali za decu.

U Dečijem kulturnom centru je bila naša Tijana Škodrić i donosi vam priču upravo odande. Detaljnije možete pogledati u video prilogu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()