Otkrivena bronzana skulptura Agate Kristi u gradu u kojem je živela

Skulpturu je otkrio njen unuk Metju Pričard. 

09.09.2023. 20:14
  • Podeli:
profimedia-0220270764 agata-kristi-6422843f4dfe6.webp Foto: Profimedia

Bronzana statua spisateljice krimi romana Agate Kristi u prirodnoj veličini otkrivena je u Volingfordu, gradu u kojem je živela.

Ona je provela više od 40 godina na periferiji Volingforda u Oksfordširu, gde je živela povučeno, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Vajar Ben Tviston-Dejvis kreirao je skulpturu žene koja sedi na klupi i gleda na park Kinekroft, kao da crpi inspiraciju za svoj sledeći roman.

Skulpturu je otkrio njen unuk Metju Pričard

Uprkos svetskoj slavi koju je stekla romanima "Ubistvo u Orijent ekspresu" i "Smrt na Nilu", mnogi nisu znali da spisateljica tu živi.

Skulptura i klupa postavljeni su u pozadini Muzeja Volingford, u kome se nalazi stalna postavka o autorki.

 



 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()