Počeo 54. Bemus

Najznačajniji muzički festival u Srbiji otvorio je koncert velškog bas-baritona Brina Terfela uz Festivalski orkestar 'Virtuozi'

01.11.2022. 20:56
  • Podeli:
Bemus_plakat_Foto Bemus-1667333571789.webp Foto: Bemus

Koncertom slavnog velškog bas-baritona Brina Terfela uz Festivalski orkestar "Virtuozi", dirigenta Bojana Suđića i gošću Sofiju Petrović, večeras je počeo 54. Bemus u Kolarčevoj zadužbini.

Najznačajniji muzički festival u Srbiji otvorila je gradska sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić.

Na programu prvorazrednog kulturnog događaja su najlepše numere iz opera Riharda Vagnera (Majstori pevači, Tristan i Izolda, Valkira), Betovena (Fidelio), Boita (Mefistofel), Verdija (Magbet), Geršvina (Porgi i Bes), kao i iz mjuzikala Violinista na krovu, Mačke, Kamelot i Les Miserables.

Brin Terfel je jedan od vodećih operskih umetnika i "vagnerijanaca" današnjice.

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su Gremi, Clašical Brit i Gramophone Award, uz diskografski opus koji obuhvata opere Mocarta, Vagnera i Štrausa i više od petnaest solističkih albuma.

Takođe, Brin Terfel je proglašen za komandanta Britanske imperije (CBE) za svoje zasluge u operi 2003. godine, odlikovan je Kraljičinom medaljom za muziku 2006. i dobio je titulu viteza za zasluge u muzici 2017. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()