Poznato vreme i mesto sahrane i komemoracije Jagoša Markovića

Umetnici će se od njega oprostiti na komemoraciji u Narodnom pozorištu u Beogradu.

25.09.2023. 13:02
  • Podeli:
jagoš marković  Stefan TomasevicATAImages-650dc28a296be.webp Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Reditelj Jagoš Marković, koji je iznenada preminuo u 58. godini, biće sahranjen u sredu na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14 časova, a sahrana pola sata kasnije u Aleji zaslužnih građana.

Umetnici će se od njega oprostiti na komemoraciji koja počinje u 11 sati u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Marković je rođen u Podgorici 1966. godine, a važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, ali i čitavog regiona.

Prvu režiju imao je sa svega 12 godina, a na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je kad mu je bila samo 21.

Tokom karijere režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike, dela Euripida, Molijera, Jovana Sterije Popovića, Nušića, Ljubomira Simovića, opere Rosinija i Verdija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()