Pozorište "Boško Buha" ostaje na svojoj adresi

To je ishod sastanka predstavnika potzorišta sa premijerkom Anom Brnabić

23.03.2023. 18:09
  • Podeli:
Pozorište Boško Buha_protest glumaca_Foto Tanjug_Sava Radovanović-641b270479752.webp Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Pozorište "Boško Buha" ostaje na svojoj adresi, na Trgu Republike, izjavio je upravnik tog teatra Igor Bojović, posle sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. On je za medije rekao da je zadovoljan i da nema selidbe administracije pozorišta.

On je, nakon dvočasovnog sastanka, izjavio da je zadovoljan njegovim ishodom. 

"Ostajemo na svojoj adresi, na Trgu republike 3. Nema selidbe administracije u Beograd na vodi", rekao je Bojović, prenosi Nova.rs.

Sastanku su, pored Bojovića, prisustvovali predsednik Upravnog odbora ovog teatra Radiivoje Dinulović, glumica Boba Latinović i pravnica teatra Nada Baša.

Zaposleni u Pozorištu "Boško Buha" su u ponedeljak javno apelovali da njihov teatar ne bude u celosti preseljen u zgradu Stare pošte na Savskom trgu, kao i da se reši problematičan katastarski upis vlasništva njihovog dosadašnjeg sedišta u zgradi na Trgu Republike 3, koji već osam godina koči rekonstrukciju oronulog prostora. 

Nadležnima su dali rok od mesec dana da odgovore na njihove zahteve, a u međuvremenu im je stigla podrška od gotovo čitave kulturne javnosti.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()