Preminuo Đuzepe Montanari: Bio je tvorac kultnog stripa "Dilan Dog"

Bio je jedan od najpoznatijih crtača

10.08.2023. 18:43
  • Podeli:
Đuzepe Montanari Printscreen Facebook, Dylan Dog-64d50ff370e89.webp Foto: Printscreen Facebook/Dylan Dog - Sergio Bonelli Editore

Italijanski strip umetnik Đuzepe Montanari, jedan od tvoraca kultnog stripa "Dilan Dog", preminuo je u 86. godini. 

Vest o smrti umetnika objavljena je na zvaničnoj Fejsbuk stranici izdavačke kuće ovog stripa "Serđo Boneli Editore".

"Đuzepe Montanari nas je napustio. Zajedno sa Ernestom Grasanijem poveo nas je u brojne, nezaboravne avanture Dilan Doga", objavila je izdavačka kuća na Fejsbuku.

Debitovao već u trećem broju kultnog stripa

Montanari je debitovao u seriji "Dilan Dog" već u trećem broju, u epizodi "Noć punog meseca", 1986. godine. Umetnik je rođen u San Đovaniju u Peršičetu, u provinciji Bolonja, 26. novembra 1936. godine.

Godine 1986. pridružio se timu Dilan Doga, gde je zajedno sa Ernestom Grasanijem postao jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih crtača, kreirajući 27 priča redovnog serijala od 1986. do 2017. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()