Prodata slika "Žena sa satom" Pabla Pikasa za skoro 140 miliona dolara

Početna cena slike bila je 120 miliona dolara.

09.11.2023. 09:20
  • Podeli:
Tan2023-10-0615522721_8 pablo pikaso AP PhotoKin Cheung slika žena sa satom-654c962eae17c.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Slika Pabla Pikasa "Žena sa satom" (Femme a la montre) iz 1932. prodata je na aukciji za 139,4 miliona dolara, saopštila je aukcijska kuća Sotbi.

"Remek-delo Pabla Pikasa prodato je za 139,4 miliona dolara, postavši tako drugo najvrednije delo umetnika ikada prodato na aukciji i najvrednije ove godine“, navodi se u saopštenju aukcijske kuće na društvenoj mreži X (Tviter).

Početna cena slike bila je 120 miliona dolara.

Na platnu je prikazana Pikasova muza Mari-Terez Valter, navodi BBC. 

Od 1968. godine slika se nalazi u privatnoj kolekciji bogate Njujorčanke Emili Fišer (102) koja je umrla ove godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()