Radost Evrope od 2. do 5. oktobra u Beogradu

Slogan 54. "Radosti Evrope" je "Tačno ispod zvezde", što je deo rečenice romana "Mali princ" Antoana de Sent-Egzeperija

28.09.2023. 19:55
  • Podeli:
Radost Evrope_Tanjug-1664734892603.webp Foto: JADRANKA ILIC/TANJUG

Međunarodni susret dece "Radost Evrope" biće održan od 2. do 5. oktobra u Beogradu, uz učešće dece iz 15 zemalja, pod sloganom "Tačno ispod zvezde", najavili su danas organizatori.

Glavna urednica "Radost Evrope’’ Ivana Tabori Obradović rekla je na konferenciji za novinare da manifestacija počinje svečanim prijemom 2. oktobra (10:30) u Domu Skupštine Srbije, a u podne sa Trga Republike kreće svečani defile učesnika u kostimima i nošnjama do Savskog šetališta na Beogradskoj tvrđavi.

Tabori Obradović je istakla da će to biti "pozitivan i veseo dan", koji će izmamiti osmehe na lica Beograđana, pozvavši da im se pridruže i gradski vrtići i škole na Savskom šetalištu, gde će biti program svečanog otvaranja "Radosti Evrope".

Prema njenim rečima, kruna manifestacije je Gala koncert 4. oktobra (18:00) u MTS dvorani. 

Slogan 54. "Radosti Evrope" je "Tačno ispod zvezde", što je deo rečenice romana "Mali princ" Antoana de Sent-Egzeperija, od čijeg prvog izdanja je prošlo 80 godina, saopštili su organizatori.

Urednica Međunarodnog likovnog konkursa "Radost Evrope’’ Lidija Seničar je podsetila da je to takmičenje sastavni deo manifestacije već 25 godina, i da afirmiše autentično likovno dečije stvaralaštvo.

Prema njenim rečima, nagrade će biti dodeljene na izložbi konkursa 5. oktobra (18:00) u Dečijem kulturnom centru Beograda (DKCB), koja zatvara "Radost Evrope".

Predsednica Odbora "Radosti Evrope’’ Darija Kisić je rekla da je ponosna što je Beograd 54. put domaćin "Radosti Evrope", manifestacije čiji "naziv govori sve".

"Naš grad i zemlja će biti centar radost i dečijih osmeha i druženja. Ugostićemo decu iz velikog broja zemalja i družiće se sa decom iz Srbije", istakla je Kisić.

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović je istakla da je kao dete zahvaljujući manifestaciji imala priliku da ugosti dete iz Slovenije krajem devedesetih, a danas da bude među organizatorima i pokroviteljima - i vrati se u detinjstvo.

"Moramo da učimo našu decu da poštuju tuđe kulture i navike, pored toga što vole svoje vole. Beograd je uvek tačno ispod zvezde i za mene najlepše mesto na zemaljskoj kugli. Drago mi je da će biti i ove godine domaćin deci iz raznih zemalja", istakla je Vidović.

Osnivač "Radosti Evrope" je Grad Beograd, izvršni producent je DKCB, a pokrovitelji su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Ministarstvo kulture Srbije. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()