Spomenik pevaču grupe Ramštajn ukraden manje od 24 sata od postavljanja

Reagujući na vest o krađi, umetnik Roxxy koji napravio spomenik je rekao da je i očekivao da će se to desiti

05.01.2023. 18:33
  • Podeli:
Til Lindeman_Ramštajn_Till Lindemann_Ramstein_Foto Reuters-63b6fa0178fd0.webp Foto: Reuters

Spomenik frontmenu grupe Ramštajn Tilu Lindemanu, otkriven u nemačkom gradu Rostoku, ukraden je manje od 24 sata nakon što je postavljen, prenosi DW.

Statua je postavljena u blizini četvrti Everšagen, u kojoj je Lindeman odrastao, a u čast njegovog 60. rođendana. Kako je tamošnja policija saopštila juče, ovaj neformalni spomenik je ukraden  već u toku prvih 24 sata od kako je postavljen.

Reagujući na vest o krađi, umetnik Roxxy koji napravio spomenik, za nemački Bild je rekao da je i očekivao da će se to desiti.

"Ipak, nadao sam se da će spomenik opstati makar dok ne prođe njegov rođendan", dodao je umetnik, prenosi DW.

Kako javlja svetski hard rok i metal sajt Laudvajer, policija iz Rostoka je navodno upozorena na krađu oko 10 sati ujutro i traga za svedocima koji su možda videli krađu.

Sličan incident dogodio se pre tri i po godine, podseća DW, kada je statua repera Marteria, takođe rođenog u Rostoku, odlomljena i ukradena, samo dva dana nakon što je postavljena. Obožavaoci su ostavljali cveće na ostacima statue, koju je takođe dizajnirao Roxxy, a na kojoj su, nakon krađe ostale samo noge.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()