Stevo Grabovac dobitnik NIN-ove nagrade za roman "Poslije zabave"

Žiri odlučio o laureatu 70. jubilarne NIN-ove nagrade

29.01.2024. 12:33
  • Podeli:
una ninova nagrada-65b78c465c4ad.webp Foto: UNA

Jubilarna 70. NIN-ova nagrada za najbolji roman godine pripala je romanu "Poslije zabave" Steve Grabovca, u izdanju Imprimatura, saopštio je danas žiri na konferenciji za novinare.

Članovi žirija predsednik Goran Korunović, Milena Đorđijević, Žarka Svirčev, Violeta Stojmenović i Tamara Mitrović, nakon poslednjeg sastanka održanog prepodne u hotelu Moskva, odlučili su većinom glasova da iz najužeg izbora pobednik bude Stevo Grabovac sa romanom "Poslije zabave".

UNA

U najužem izboru za NIN-ovu nagradu bili su Vladimir Pištalo sa romanom "Pesma o tri sveta" (Agore), Vladan Matijević "Pakrac" (Laguna), Srđan Srdić "Autosekcija" (Partizanska knjiga) i Ljubomir Koraćević "U zemlji Franje Josifa" (Književna opština Vršac).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()