Svakog minuta posetioci Sajma knjiga kupe jednu do dve nove knjige Miodraga Majića i Gijoma Musoa

U bogatoj ponudi Vulkan izdavaštva na Beogradskom sajmu knjiga posetioci mogu uživati do 27. oktobra.

Autor: Promo
21.10.2024. 12:50
  • Podeli:
Sajam Majic 2-6716303468f5c.webp Foto: Promo

Prva dva dana Beogradskog sajma knjiga na štandu Vulkan izdavaštva obeležili su istaknuti autori – Miodrag Majić i Gijom Muso. Tokom deset sati, koliko je ova najznačajnija književna manifestacije u Srbiji otvorena za posetioce, zabeleženo je da je svakog minuta prodat jedan do dva primerka kako Majićeve nove knjige Pod tuđim suncem, tako i Musoove Neko drugi.

„Najiskrenije, zaista me iznenađuje ovoliko interesovanje čitalaca. Svako ko bi pomislio da je to nešto što mu pripada, ne bi bio u pravu“, rekao je tim povodom Majić, naglašavajući da ga oduševljenje publike neće uspavati. „Svestan sam da su talasi oduševljenja prolazni, dok kvalitet ostaje. Verujem da će se ljudi i dalje prepoznavati u mojim delima“, dodao je autor, osvrnuvši se na nedavno održanu promociju svog novog romana Pod tuđim suncem.

Majić je dosad uspeo da održi visok kvalitet svojih romana, što potvrđuju činjenice da se i njegova knjiga Deca zla na Sajmu knjiga našla na trećem mestu po broju prodatih primeraka, dok su posetioci Sajma u nepreglednom redu u nedelju po podne strpljivo čekali na njegov potpis. Čitaoci su želeli da im se popularni autor potpiše i na knjigama Ostrvo pelikana i Rudnik, romanu koji je nedavno, povodom 40.000 prodatih primeraka, štampan u tvrdom povezu. Zbog velikog interesovanja, Miodrag Majić će se ponovo družiti sa čitaocima u subotu, 26. oktobra, na Sajmu knjiga.

Tokom prva dva dana Sajma knjiga, koliko i Majićev novi roman, interesovanje čitalaca izazvao je roman Neko drugi francuskog autora Gijoma Musoa. Muso, jedan od najčitanijih i najvoljenijih pisaca u Srbiji, poštujući najviše standarde žanra, ispisao je napeti triler koji čitaoca drži u neizvesnosti do samog kraja.

Na listi najprodavanijih Vulkanovih izdanja na Beogradskom sajmu knjiga, odmah iza Miodraga Majića i Gijoma Musoa, našao se triler Kako ubijaju dobre devojke britanske autorke Holi Džekson. Ovaj uzbudljivi roman prati misteriozno ubistvo maturantkinje Endi Bel, čija istraga prerasta u opsesivnu potragu za istinom.

Pored Džeksonove, među najtraženijim knjigama na Vulkanovim štandovima su i dela japanskog pisca Tošikazua Kavagučija. Njegovi romani Dok se kafa ne ohladi i Za sreću je dovoljna šoljica kafe osvajaju čitaoce šarmantnom naracijom i dubokim emocionalnim nabojem. Kavaguči, uz dozu magijskog realizma, vodi čitaoce na putovanje kroz vreme, istražujući odnose, nostalgiju i smisao svakodnevnog života.

Na štandu Vulkančića vladale su tradicionalno velike gužve, koje su pre svega bile rezultat ogromne potražnje za novim naslovom iz kultnog serijala o Dogmenu autora Dejva Pilkija –Sluzavka 22.

U bogatoj ponudi Vulkan izdavaštva na Beogradskom sajmu knjiga posetioci mogu uživati do 27. oktobra. Svi naslovi dostupni su i na sajtu vulkani.rs, gde čitaoci mogu iskoristiti dosad neviđene sajamske popuste – do čak 80 odsto! 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()