Vodimo vas na Sajam knjiga: Evo šta traže posetioci, a šta vam UNA preporučuje

Proverili smo koje naslove posetioci traže, a pravo iz hala beogradskog sajma donosimo i preporuke za čitanje za celu porodicu.

Autor: Una Đuričić
21.10.2024. 20:27
  • Podeli:

Iz želje da se čitave porodice podstaknu na čitanje, na Sajmu knjiga su uvedeni porodični dani. 21. i 22. oktobra porodicama je omogućeno da posete Sajam uz porodičnu ulaznicu po ceni od 1.000 dinara. Proverili smo koje naslove posetioci traže, a pravo iz hala beogradskog sajma donosimo i preporuke za čitanje za celu porodicu.

Većina posetilaca je, kao i mi, svoj obilazak započelo u hali 1 Beogradskog sajma odakle je počela potraga za baš onim naslovima koji im nedostaju na policama.

Zbog ljubitelja stripova, prošetali smo do ponovo proglašenog najboljeg izdavača inostranih stripova i ljubiteljima doneli lepe vesti. Dva nova toma Taličnog Toma, zvezde svake godine, stiže u četvtak u halu 1, a stripove, kažu izlagači, čitaju svi od 7 do 77 godina.

"Naravno mlađi će pre da traže Garfilda, a oni stariji će se Princa Valijanta i tako dalje. Dosta se prodaju mange, one su sada popularne među mlađima u glavnom ali i stariji tinejdžeri nam dosta traže. Novi manga serijal smo predstavili premijerno na sajmu knjiga", kazala nam je Aleksandra Radovanović ispred izdavačke kuće 'Čarobna knjiga'.

Porodični dani na sajmu traju i još sutra, zbog čega sa štanda Lagune za najmlađe članove donosimo preporuke knjiga vredne razmatranja

"Pre svih, 'Začarana sprava' Uroša Petrovića, omiljena knjiga svih mališana, 'Škola samopouzdanja gospođice Mile', ovaj serijal i decu i roditelji obožavaju. Ovo je četvrta knjiga posle 'Škola lepih manira gospođice Mile', 'Škola dobrote gospođice Mile' i 'Škola drugarstva godpođice Mile'. Nije lako decu naučiti neke važne lekcije o životu, a ako je to lepo ispričano sa sjajnim ilustracijama u knjizi za decu, nekako se sve to bolje shvata", ističe PR izdavčke kuće 'Laguna' Tanja Vučković.

Ne smemo, naravno, zaboraviti ni roditelje. "Tajne vaspitanja najsrećnije dece na svetu" predstavlja sažeti vodič iz Finske, na praktičan način deli tajne nordijskog roditeljstva za najsrećnije detinjstvo. Odgovor na pitanje - "Kako prepoznati i privući pozitivne ljude u naš život?" možete pronaći u istoimenoj knjizi Bernarda Stamateasa, dok avanture bivšeg savršenog para možete ispratiti u knjizi "Na srećnom mestu". Ove izdvojene naslove možete pronaći na štandu Vulkan izdavaštva u hali 1 i hali 4. Ukoliko ste svog favorita izabrali, uhvatite porodicu za ruku i pravac sajam.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()