Lajčak: Žao mi je što se nismo bavili najhitnijim pitanjima u trilateralnom formatu

Do trojnog susreta jer je kosovski pregovarač Besnik Bisljimi odbio da se sretne sa predstavnicima Beograda.

17.09.2024. 17:48
  • Podeli:
lajčak petkovic-66e9a4af98837.webp Foto: X/@MiroslavLajcak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak, koji je danas u Briselu ugostio delegacije Beograda i Prištine, poručio je da mu je žao što se najhitnijim pitanjima nisu bavili u trilateralnom formatu.

Lajčak je na društvenoj mreži „X“ naveo da je danas ugostio dvojicu glavnih pregovarača Kosova i Srbije i njihove delegacije na odvojenim sastancima.

"Žao mi je što se danas u trilateralnom formatu nismo pozabavili najhitnijim pitanjima. Ostajem na raspolaganju stranama i nastavićemo u narednim nedeljama“, napisao je Lajčak.

Nakon bilateralnih susreta danas u Briselu, nije došlo do trojnog susreta jer je kosovski pregovarač Besnik Bisljimi odbio da se sretne sa predstavnicima Beograda. Bisljimi, sa druge strane, kaže da do trilateralnog sastanka nije došlo jer Srbija "uslovljava dnevni red sastanka sa neprihvatljivim zahtevima za Kosovo".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()