Lepše, lakše i jeftinije do Aerodroma "Nikola Tesla": UNA se vozila novom linijom broj 600

Nova autobuska linija broj 600 od ponedeljka saobraća od stajališta Železničke stanice "Beograd centar" do aerodroma "Nikola Tesla"

Autor: Zvonko Ninkov
07.11.2023. 21:12
  • Podeli:

Kada je pre nekoliko nedelja i zvanično otvorena železnička stanica "Beograd centar", poznatija kao Prokop, jedna od zamerki građana bila je da ona nije dobro povezana sa drugim delovima grada, posebno sa aerodromom. Od ove sedmice i to rešeno uvođenjem nove linije GSP - broj 600.

Najnovija linija GSP-a, broj 600, kreće od Aerodroma "Nikola Tesla". U vozilu primećujemo tek nekoliko putnika. Dve putnice tek što su sletele u Beograd. Jedna je Ruskinja, druga Poljakinja, ali obe idu za Novi Sad.

"Ćerka mi živi u Novom Sadu. Ona mi je i rekla da postoji autobus koji vozi do železničke stanice u Beogradu i evo me u njemu. Je li ovo jednostavnije, jeftinije? I jedno i drugo. Maločas mi je taksista rekao da bi vožnja koštala 30 evra", kaže jedna od putnica za UNU.

"Ovo mi je prvi dolazak u Srbiju. Odlično je što imate direktnu autobusku liniju do železničke stanice. Kod nas u Poljskoj, recimo, voz saobraća odmah od aerodroma do glavne železničke stanice", dodaje druga.

Nisu samo stranci ućarili od nove linije. Ona još više znači onima koji rade na aerodromu.

"Skraćuje nam za pola sata. Ranije smo išli 72 ili 860I. Koliko je potrebno u jednom smeru autobusu da stigne tamo? Sada nam je sa ovim prevozom potrebno oko 45-50 minuta, a ranije je trebalo oko sat i po", kaže naš sagovornik.

"Ili smo previše kružili ili smo išli sopstvenim kolima. Inače, ovo je sad mnogo, mnogo lakše", dodaje drugi.

Jeste lakše, ali mnogi još nisu sigurni gde ovaj autobus ide, pa se ne usuđuju da uđu u njega.

Gde tačno linija 600 ide?

Od aerodroma nastavlja autoputem i isključuje se kod Beogradske arene u Španskih boraca. Zatim Bulevarom Crvene armije, Marka Hristića, Jurija Gagarina, pa Bulevarom Heroja sa Кošara preko mosta na Adi. Odatle ide ka Sajmu, pa do Prokopa, a posle njega ima još tri stanice do okretnice u Gučevskoj. U oba slučaja, polasci sa početnih stanica su u sat i 15 minuta i 15 minuta do punog sata.

Linija 600 kreće u drugom smeru, od Prokopa ka aerodromu. Primetno je da većina putnika i dalje ne zna za nju i vozi se 34, 36 i 38, što nije ni čudno. 

Vozači sami kažu da će biti potrebno barem 15 do 20 dana da putnici saznaju za nju i počnu da se voze njom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()