Korupcija, trebinjski aerodrom, NFT: 'Lice pravde' donosi priče koje se ne propuštaju

Ne propustite novo izdanje 'Lica pravde' sredom u 21 sat na UNI

04.05.2022. 12:52
  • Podeli:
lice-pravde-ep-14-trebinje-12.jpg

"Lice pravde", istraživačko-dokumentarna emisija Ivane Paradžiković ove nedelje donosi priču o korupciji u pravosuđu u Bosni i Hercegovini čiju okosnicu čine dva mučna slučaja.

Dženan Memić teško je povređen 2016. u Sarajevu dok je šetao s devojkom, a zbog težine povreda nakon sedam dana umro je u bolnici.

Tužilaštvo Sarajevske županije koje je vodilo istragu tvrdilo je kako je reč o saobraćajnoj nesreći i zbog toga je podignuta optužnica protiv dvojice muškaraca koji su to navodno skrivili.

Jedini merodavni svedok, devojka preminulog Dženana koja je bila s njim u noći kada je preminuo, tokom suđenja doživela je amneziju i izgubila pamćenje. Kasnije su i nju i njenog oca priveli zbog zataškavanja dokaza i navođenja istrage u pogrešnom smeru, a slučaj je i dalje bez epiloga.

I smrt mladića Davida Dragičevića u Banja Luci čiji otac protestujući spava u šatoru ispred suda, postala je pravosudni slučaj koji je iz temelja poljuljao poverenje u pravosuđe u Bosni i Hercegovini. Zbog sumnji da je u pozadini nastojanje da se prikriju počinitelji navodnih ubistava organizovani su i masovni protesti. Dva oca i dalje čekaju istinu i pravdu.

Pre nekoliko nedelja izvršna vlast Bosne i Hercegovine najavila je mogućnost pristanka na gradnju aerodroma kod Trebinja, a projekat bi u većem delu finansirala Srbija, zbog bolje povezanosti unutar Republike Srpske.

Dubrovčani su u strahu zbog gradnje trebinjskog aerodroma desetak kilometara od hrvatske granice. Dubrovačka vlast poručuje da se aerodrom gradi u blizini izvora Omble koja daje vodu gradu i boje se zagađenja vode. Priča se i kako će se kod Trebinja zapravo graditi - ruska baza.

Ali iznad cele priče nadvijaju se oblaci starih ratnih trauma koje su trajno poremetile odnose dva grada. Reporter Saša Kosanović posetio je Dubrovnik i Trebinje, a njegovu reportažu ne propustite u sredu u 21 sat na UNI.

Znate li šta je NFT?

NFT znači nezamenljivi token, digitalna imovina koja je kriptografski zaštićena. Može biti predmet, pojava, umetničko delo...

Mnogi smatraju kako će taj oblik imovine biti budućnost kolekcionarstva.

Novosadski dizajner Momosa među retkima je na ovim prostorima koji je uhvatio korak sa trendovima i počeo da dizajnira digitalnu odeću.

Finansijski analitičari predviđaju kako će tržišna vrednost metaverse,o dnosno trodimenzionalnog interneta dosegnuti 800 milijardi dolara. Novi, virtualni, svet je stigao.

Istraživačko-dokumentrna emisija Ivane Paradžiković Lice pravde sredom u 21 čas na Una TV.

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()