Ne propustite novo izdanje 'Lica pravde'

Sedma emisija 'Lica pravde' na UNI vodi vas u Ukrajinu, u Lavov, donosi šokantnu priču o životinjskom otpadu u Sremu i upoznaje sa čovekom koji je biciklom obišao svet

14.03.2022. 12:04
  • Podeli:
lice-pravde-ep-7-ukrajina-9.jpg

Na ulicama Lavova, grada sa stogodišnjom arhitekturom pod zaštitom UNESCO-a, kulturnog središta Ukrajine koji se nalazi 70 kilometara od granice s Poljskom još uvek nema ratnih razaranja.

Ali tamo vlada ratna psihoza, strah i beznađe. Svakog dana stižu reke izbeglica s istoka zemlje, apokaliptični zvuk sirena koje upozoravaju na mogućnost vazdušnog napada čuje se svako malo, na snazi je prohibicija, uveden je policijski čas.

Građani se sami naoružavaju, pripremaju se skloništa iz Drugog svetskog rata, prodavnice su sve praznije. Reporter Saša Kosanović bio je u Lavovu i snimio priču o ljudima koji se pripremaju na najgore.

Reporter Saša Kosanović bio je u Lavovu (Foto: UNA)

U sedmoj epizodi emisije "Lice pravde" koju uređuje i vodi Ivana Paradžiković ove srede u 21 sat pogledajte šokantnu priču o zbrinjavanju životinjskih leševa u Srbiji. U stočarkom delu Srema godišnje se od 200.000 tona životinjskog otpada iz klanica prerađuje tek 20 posto.

Rediteljka i autorka Katarina Petrović razgovarala je sa stočarima i snimila mesta gde zatrpavaju stoku, dok država, umesto da pomogne oko propisanog zbrinjavanja otpada i rešenja ovog problema, samo prećutno gleda u drugu stranu. I tako već godinama.

Koliko ovaj problem utiče na sve nas? (Foto: UNA)

Stoka uginula od bolesti poput besnila ili ptičijeg gripa zatrpava se na obradive površine pored vodotokova. Šta je s podzemnim vodama? Koliko ovaj problem utiče na sve nas?

Hrvoje Jurić iz mesta Vrbice pored Đakova u Hrvatskoj počeo je da vozi bicikl sasvim slučajno. Nekoliko godina posle, električnim biciklom obišao je celi svet!

Krenuo je sa sto evra u džepu i nakon 133 dana vožnje ušao u Ginisovu knjigu (Foto: UNA)

Krenuo je sa sto evra u džepu i nakon 133 dana vožnje oko zemaljske kugle ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Ovaj avanturista udobnost i komfor gradskog života zamenio je šatorom i zvezdanim nebom, a društvo su mu njegovi psi.

Za koju narednu avanturu se sprema? Otkrijte u reportaži Monike Bončine na UNA televiziji.

Sreda u 21 čas rezervisana je za UNU.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()