'Majka-ratnica' prva se obratila građanima na skupu 'Srbija nade': Mina Mijailović podelila svoju životnu priču

Svoju životnu priču podelila je sa nacijom majka deteta koje se lečilo u inostranstvu o trošku države

26.05.2023. 19:41
  • Podeli:
Tan2023-05-2619421677_1 mina milivojević foto miloš milojević-6470efd47b1a5.webp Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Intoniranjem himne "Bože pravde" večeras nešto posle 19.00 časova počeo je skup "Srbija nade" ispred Doma Narodne skupštine, a okupljenima se prva obratila majka-ratnica Mina Mijailović.

Svoju životnu priču podelila je sa nacijom, a kako je rekla ona je majka čija je "svakodnevnica teška, ali je ljubav, snaga i upornost jača."

"Ja sam Mina Mijailović i ovde sam da podelim svoje iskustvo. Dragi ljudi, poštovani predsedniče, ovde sam da bih sa vama podelila svoje lično iskustvo. Srećni su roditelji koji ne znaju kako izgleda briga o bolesnom detetu. Ne mislim na prehladu, nego na teške bolesti. Sa jednom takvom dijagnozom mog deteta sam se ja susrela. Retka bolest je za većinu statistika, za naš je to svakodnevica i život", kazala je ona i dodala: 

"Na kraju svakog dana moraš imati nadu, ostati motivisan, da istrajavaš i ne odustaješ i nikada ne odustaješ pred preprekama, ma kakve bile. Svaka je majka ratnica na svoj način. Da nikada ne ustukneš pred preprekama kakve god bile. Kako se oseća kada dete dobije neku retku dijagnozu, i mora da ga leči u inostranstvu? Reći ću vam samo da je svaka majka ratnica. Priznajem, nisam očekivala pomoć države, mogli smo samo da sanjamo pre 10 godina lečenje u inostranstvu. Zavedena pričama, počela sam sama da skupljam novac, ali sam ubrzo pronašla pravi put", kazala je ona.

Mina Mijailović rekla je da su institucije pomogle da ostvari prava za svoje dete.

"Svaki naš uloženi trud, prvenstveno nas kao roditelja, vodi nas ka uspehu. Ako želimo da idemo napred, moramo da verujemo u sebe, našu decu i našu Srbiju. Da budemo ujedinjeni za njihovu budućnost. Ponosna sam što danas šaljemo sliku zajedništva, sloge i podrške. Naša deca su naš motiv da porušimo sve statitstike i pobedimo svaki životni izazov. Nismo sami, Srbija je uz nas", poručila je ona. 

Plato ispred zgrade je prepun građana, kao i Pionirski park, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra i sve okolne ulice. Na skupu su i premijerka Ana Brnabić kao i ministri u Vladi Srbije.

Učesnici skupa su došli iz cele Srbije, iz Novog Sada, Niša, Paraćina, Prijepolja, Pančeva, Vranja, Kragujevca, Opova, Aleksinca, Novog Bečeja, kao i sa Kosova i Metohije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()