Manji broj protestanata ispred PU u Despota Stefana čeka saslušanje privedenih

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da je posle sinoćnjeg protesta, privedeno 14 lica

11.08.2024. 13:43
  • Podeli:
protest litijum PU Despota Stefana Tanjug-66b8a37205a3b.webp Foto: Tanjug/video

Ispred Policijske uprave za Grad Beograd u Bulevaru Despota Stefana okupila se manja grupa ljudi, koja je, kako su rekli, došla da pruži podršku privedenima, posle sinoćnjih protesta protiv najave iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto, održanim u Beogradu.  

Okupljeni, među kojima je i predsednik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović, kažu da će tu sačekati da prođe saslušanje privedenima, zakazano za 13 sati.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da je posle sinoćnjeg protesta, privedeno 14 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela. 

Dodao je da su tri lica privedena zbog sumnje da su izvršili prekršaje, a dva lica koja su strani državljani. Rekao je da policija radi na identifikaciji i drugih lica.

"Biće podnete krivične prijave i prekršajne prijave za sve počinioce tih dela. Želim svima da kažem da je policija juče od četiri ujutru na nogama i još je na nogama. Ovde je reč o tome da se osigura stabilan javni red i mir, da se poštuje zakon jer blokada pruge i ugrožavanje bezbednosti ljudi nikakve veze nema ni sa kakvim političkim ciljem", rekao je Dačić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()